۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۹
کد خبر: ۵۹۹۴۷۰

مهمترین اخبار اقتصادی شنبه 11 اسفند ۹۷ | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی شنبه 11 اسفند ۹۷ | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
قیمت طلا برای اولین بار از ۲۸ ژانویه به زیر ۱۳۰۰ دلار رسید و در پایان روز جمعه با ثبت کاهش ۱.۵۱ درصدی به ۱۲۹۳ دلار و ۴۴ سنت رسید.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی شنبه 11 اسفند ماه ۹۷ به شرح ذیل است:

افت قیمت طلا به زیر ۱۳۰۰ دلار

در حالی که ارزش دلار تقویت شده و رشد شاخص ها در بازارهای بورس جهان موجب تقویت میل به ریسک پذیری در میان سرمایه گذاران گشته است، قیمت طلا دیروز بیش از یک درصد کاهش داشت و به پایین ترین رقم از ماه ژانویه رسید.

بر اساس این گزارش، دیروز قیمت طلا برای اولین بار از 28 ژانویه به زیر 1300 دلار رسید و در پایان روز با ثبت کاهش 1.51 درصدی به 1293 دلار و 44 سنت رسید. بدین ترتیب قیمت نفت فلز زرد در این هفته حدود 2.6 درصد افت داشت که بدترین عملکرد هفتگی از می 2017 تاکنون بود. قیمت طلای آمریکا هم در پایان معاملات روز جمعه با 1.3 درصد افت به 1299 دلار و 2 سنت رسید.

بارت ملک، تحلیلگر بازار طلا در تورنتو گفت: «شاخص ارزش دلار و میزان سوددهی اوراق قرضه 2 ساله خزانه داری آمریکا در طی چند روز گذشته تقویت شده و این عوامل موجب شده تا سرمایه گذاران بخشی از سرمایه های خود را از بازار طلا خارج کنند.»

وی افزود: «ما همچنین شاهد ادامه واکنش بازار به اظهارات مقامات فدرال رزرو هستیم که با توجه به سلامت نسبی اقتصاد آمریکا گفته اند افزایش نرخ بهره همچنان جزء گزینه هاست.»

انتشار آمارهای قوی تر از حد انتظار از تولید ناخالص داخلی آمریکا موجب افزایش سوددهی اوراق قرضه شده و از جذابیت سرمایه گذاری در بازار طلا کاسته است.

عامل دیگری که موجب تضعیف قیمت طلا شد، رسیدن ارزش دلار به بالاترین رقم 10 هفته اخیر در برابر ین ژاپن بود. تحلیلگران گفتند رشد شاخص ها در بازارهای بورس جهان نیز تاثیری منفی بر قیمت طلا داشته است.

....................................................................................

عقب‌گرد 924 واحدی شاخص کل بورس

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروز شنبه 11 اسفند ماه 97 با کاهش 924 واحدی به رقم 164 هزار و 370 واحد رسید.

شاخص کل هم ‌وزن اما با افزایش 108 واحدی عدد 30 هزار و 723  واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش 1045 واحدی به رقم 183 هزار و 776 واحد دست یافت.

شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 750 واحدی به رقم 123 هزار و 780 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 1515 عدد 314 هزار و 654 واحد را به نمایش گذاشت.

امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز بدون تغییر چندانی بر روی رقم دو هزار و 99 واحد نشست.

بر اساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه با 227 واحد و معدنی و صنعتی گل گهر با 99 واحد و ملی صنایع مس ایران با 89 واحد کاهش بیشترین تأثیر منفی را  بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های بانک صادرات با 87 واحد، دکتر عبیدی با 49 واحد و پتروشیمی فجر با 47 واحد افزایش، بیشترین تأثیر مثبت را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

به گزارش فارس، ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی به بیش از 407 میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و 479 میلیون سهم  و اوراق مالی قابل معامله طی 143 هزار و 669 نوبت داد و ستد بود.

طی معاملاتی امروز نماد معاملاتی شرکت‌های اقتصادی خودکفایی آزادگان، ریل‌پرداز سیر، بیمه کوثر، سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید، محورسازان ایران خودرو، صنایع سرماآفرین ایران، گروه دارویی البرز، لوله و ماشین‌سازی ایران، از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های حفاری شمال، لوله و ماشین‌سازی ایران، ویتانا، سرمایه‌گذاری ساختمانی اعتماد گستر، خدمات فنی فولاد یزد، سرمایه‌گذاری ساختمانی نظام مهندسی ایران، گسترش صنایع پیام، صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه رویش لوتوس، متوقف شدند.

امروز همچنین نماد معاملاتی بورس کالای ایران، سرمایه‌گذاری ساختمان ایران، به دلیل نوسان ۲۰ درصدی قیمت با وقفه ۶۰ دقیقه‌ای برای سفارش گیری مجدد روبرو شدند. همچنین نماد معاملاتی قند ثابت خراسان، از سوی ناظر بازار تعلیق شد.

به گزارش فارس امروز در بازار ۲ بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد ۱۹۰ میلیون سهم گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان به ارزش بیش از ۳۱ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده همراه شد.

همچنین در فروسیلیس ایران ۲۸ و نیم میلیون سهم این شرکت به ارزش بیش از ۲۱ و نیم میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد.

بر اساس این گزارش امروز بازار سهام در حالی معاملات متعادل اما کم حجمی را در اغلب نمادهای معاملاتی نظاره‌گر بود که دغدغه‌های سیاسی از جمله تصویب لوایح پالرمو و اما و اگرهای مختلف پیرامون این موضوع باعث شده تا همچنان در بازار سهام اغلب حقیقی‌ها دست به عصا گام بردارند.

این در حالی است که امروز علیرغم تکاپوی حقوقی‌های حامی بازار از جمله صندوق توسعه اما حقیقی‌ها اصلاح پورتفوی و شناسایی بازده کوتاه مدت را در دستور کار خود قرار دادند.

با این اوصاف امروز تک سهم‌های اغلب فرابورسی و بازار پایه در کنار سهم ارکان بازار سرمایه شامل بورس کالا و فرابورس و بورس انرژی با اقبال بورس‌بازها روبرو بود. بازار امروز اگر چه هنوز به دورنمای بازار سهام از بابت تعدیل سود سهم‌های ارز محور در صورت‌های مالی امیدوار است، اما ابهام از چشم انداز بهار ۹۸ و تورم انتظاری باعث شده تا حرکت در بازار سرمایه با اما و اگر همراه باشد.

.........................................................................

بانک‌های وابسته به نيروهای مسلح در بانک سپه ادغام می‌شوند

بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار و شورای عالی هماهنگی اقتصادی(سران سه قوه) در ارتباط با  ادغام بانک‌ها و موسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح  در بانک سپه، بانک مرکزی اعلام کرده که «این مهم با اتخاذ تمهیدات مناسب و اطمینان بخش برای مشتریان، سپرده‌گذاران، سهامداران، کارکنان و سایر ذینفعان مد‌نظر قرار گرفته و پس از انجام بررسی‌های کارشناسی گسترده با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط، برنامه‌ای جامع، هماهنگ و مؤثر در مسیر اصلاح نظام بانکی کشور و ساماندهی بازار پول تدوین شده است.«

بر اساس این گزارش ،با هدف متمرکز  کردن توانمندی و ظرفیت‌ بانک‌های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان،  مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر در قالب یک بانک واحد با ثبات و کارآمدتر و به منظور ارائه خدمات بهتر به خانواده نیروهای مسلح و عموم مردم، بانک‌ها و مؤسسه اعتباری یادشده در بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی و یکی از بانک‌های معتبر دولتی در عرصه بانکداری کشورمان ادغام می شوند.

در این راستا و به منظور اطلاع‌رسانی شفاف به آحاد جامعه، بالاخص ذینفعان اصلی (سپرده‌گذاران، سهامداران و کارکنان)، موارد زیر را به استحضار مردم شریف ایران می‌رساند: 

1.ارایه خدمات بانکی به تمامی مشتریان محترم اعم از سپرده‌گذاران و تسهیلات‌گیرندگان توسط بانک‌ها و مؤسسه اعتباری یادشده، با مدیریت و راهبری بانک سپه طبق روال عادی قبلی به قوت خود ادامه می‌یابد و مشتریان می‌توانند خدمات مزبور را همانند گذشته در چارچوب قراردادهای سپرده‌گذاری، تسهیلاتی و سایر قراردادهای منعقده قبلی دریافت  کنند.

2.به منظور حفظ و ایفای حقوق تمامی سهامداران بانک‌ها و مؤسسه اعتباری تحت ادغام و با عنایت به بررسی‌های کارشناسی همه جانبه و هماهنگی انجام گرفته با سازمان بورس و اوراق بهادار، چارچوب مدونی برای این مهم تنظیم شده و طبق برنامه، هر یک از بانک‌ها و مؤسسه اعتباری یادشده نسبت به تعیین تکلیف وضعیت سهامداران مرتبط با خود اقدام می کنند و به تمامی سهامداران اطمینان داده می‌شود کلیه حقوق آن‌ها کارسازی و ایفا خواهد شد.

3.کلیه کارکنان شاغل در بانک‌ها و مؤسسه اعتباری موضوع این فرآیند همانند گذشته مشغول به فعالیت بوده و تمامی حقوق و مزایای آنان مطابق قراردادهای منعقده قبلی برقرار می‌باشد.

  1. بی‌تردید در کنار لطف و مرحمت الهی، اصحاب رسانه، کارشناسان، مدیران و صاحب‌نظران نظام بانکی در راستای تشریک مساعی جهت دستیابی به اهداف مدنظر این تکلیف مهم، نقش انکارناپذیری داشته و مددکار مسئولان و عوامل این مأموریت عظیم هستند.

در پایان، خاطر نشان می‌سازد، این فرآیند به عنوان گامی مهم در راستای حفظ ثبات و سلامت نظام بانکی محسوب  گردیده و همراهی در اجرای موفق آن برای ارائه خدمات بهتر به آحاد جامعه مورد انتظار می‌باشد. بنابراین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از هموطنان گرامی تقاضا دارد اخبار و اطلاعات مربوط به این طرح ملی را صرفاً از طریق اطلاعیه‌های رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران یا بانک سپه پیگیری کنند.

..........................................................................

تداوم آرامش در بازار ارز/بازارسازقیمت دلار را ۲۵۰تومان افزایش داد

بازار ارز امروز هم واکنشی به تعویق دوباره در تصمیم گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح پالرمو نشان نداد و البته بازارساز هم در یک حرکت هوشمندانه در دقایق ابتدایی آغاز به کار بازار ارز، نرخ را اندکی افزایش داد.

بر این اساس، قیمت هر دلار آمریکا با ۲۵۰ تومان و یورو با ۳۰۰ تومان افزایش کار خود را آغاز کرد که بر اساس آن نرخ خرید دلار ۱۳ هزار و ۳۵۰ تومان و فروش آن ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومان بود.

همچنین هر یورو برای خرید ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان و برای فروش ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت گذاری شده بود.

بر این اساس، علت رفتار بازارساز، افزایش نرخ در اتاق های معاملاتی‌ای بود که با فضاسازی تلاش داشتند وانمود کنند با عدم تصویب لوایح در جلسه امروز مجمع، نرخ روندی افزایشی خواهد داشت.

…………………………………………………………………………….

توزیع ۲۳۰هزار تن شکر در بازار

قیمت شکر طی روزهای اخیر در بازار دچار نوساناتی شده است. گزارش های میدانی خبرنگار مهر نشان می دهد مغازه های خرده فروشی که قبلا هرکیلوگرم شکر را ۶ هزارتومان عرضه می کردند این محصول را هم اکنون کیلویی ۹ هزارتومان عرضه می کنند. مغازه داران عنوان کردند که کمبود عرضه شکر در بازار باعث این افزایش قیمت است.

یکی از مغازه داران در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: شکر در بازار به سختی تامین می شود.

طرح ضربتی برخورد با گرانفروشی شکر از امروز، جمعه،آغاز می‌شود

در همین زمینه یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به افزایش قیمت شکر در خرده‌فروشی‌ها اظهارداشت: از بعدازظهر امروز،جمعه، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تعزیرات حکومتی طرح ضربتی برخورد با گرانفروشی شکر را اجرا خواهند کرد.

وی ادامه داد: بازرسان این نهادها به فروشگاه ها، مغازه ها و کلیه مراکز عرضه سطح شهر  مراجعه و بر قیمت عرضه این کالا نظارت خواهند کرد.

سیف با بیان اینکه شکر نرخ مصوب دارد و این قیمت باید روی بسته بندی آن درج شده باشد، گفت: اگر بسته ای دارای قیمت نباشد یعنی قیمت روی آن پاک شده است.

طی حدود یکماه اخیر بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر در بازار توزیع شده است

معاون وزیرجهاد کشاورزی اضافه کرد:طی ۱۰ روز گذشته ۱۷۰ هزارتن شکر در کشور توزیع شده  و در مجموع از ۱۵ بهمن تاکنون ۲۳۰ هزارتن در بازار توزیع شده است.

وی به چسبندگی قیمت ها و تمایل برخی از واسطه هایی که شکر در اختیار دارند، به حفظ قیمت در سطوح بالاتر، اشاره کرد و گفت: سازمان حمایت مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی طی روزهای جاری نسبت به اجرای طرح نظارت بر شبکه توزیع، مقابله با گرانفروشی و همچنین جلوگیری از عدم عرضه واحدها وارد عمل می شوند و بزودی نتایج آن در بازار خود را نشان می دهد.

سیف با اشاره به اینکه دولت با این مساله مقابله می کند، گفت: آنها نیز با ایجاد شایعه، بازار را برای این کار آماده می کنند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد:شکر عرضه شده در خرده فروشی ها و همچنین شکر مورد نیاز صنوف و صنایع دارای قیمت مصوب سازمان حمایت است ضمن اینکه  فروش بالاتر از آن قیمت، گران فروشی محسوب می شود.

معاون وزیر جهاد تصریح کرد: لازم است همه متقاضیان اعم از مردم، صنوف و صنایع برای مقابله با این اقدام غیرقانونی از طریق مراجع ذیربط اقدام کنند. سامانه ۱۲۴ به صورت شبانه روزی آماده دریافت شکایت مردمی است.

سیف افزود: به منظور تامین خط تولید کارخانجات و صنوف در شرایط پرمصرف اسفندماه، شکر مورد نیاز همه صنوف اعم از تولیدی و توزیعی نظیر فروشگاه های زنجیره ای و تعاونی های مصرف از طریق کارگروه های تنظیم بازار استانها به مقادیر فوق(بیش از ۲۳۰ هزارتن) تامین شده است. 

اعلام روزانه قیمت شکر در کانال تلگرامی سودجویان!

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه گفته می شود کارخانجات شکر را به نرخ مصوب ۳۰۰۰ تومان عرضه نمی کنند و این کالا با قیمتی حدود ۵۵۰۰ تومان عرضه می شود، گفت: این بحث مربوط به کارخانجات است اما در مراکز خرده فروشی گرانفروشی شکر مورد تایید نیست چراکه ما به اندازه کافی شکر در بازار توزیع کرده ایم.

سیف با بیان اینکه برای صنف و صنعت نیز از ۲۳ بهمن ماه در حال توزیع شکر هستیم، افزود: مصرف شکر در کشور ماهانه ۱۸۰ هزار تن است  ضمن اینکه از نیمه دوم بهمن ماه بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر در بازار توزیع شده  و روزانه حدود ۵۷ هزارتن آن عملیاتی شده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه کسانی که شکر دارند، با ایجاد یک کانال تلگرامی روزانه قیمت شکر را اعلام می کنند و در پی افزایش قیمت این کالا هستند.

سیف گفت: کارخانجات شکر را تحویل دلال می دهند و آنها نیز شکر را کیلویی ۳۰۰۰ تومان فاکتور می کنند و علاوه بر این به ازای هرکیلوگرم محصول، ۱۵۰۰ تومان اضافه به صورت نقدی می گیرند تا ردی از آنها باقی نماند و تعزیرات نتواند موضوع را پیگیری کند. 

فروش شکر با نرخ بالاتر از قیمت مصوب تخلف است

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه شکر در فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های منتخب اصناف با قیمت هرکیلوگرم ۳۶۰۰  تا ۴۰۰۰ تومان عرضه می شود ضمن اینکه ۴۰۰ مرکز منتخب اصناف این شکر را توزیع می کنند.

سیف گفت: قیمت مصوب شکر ۹۰۰ گرمی حداکثر ۴ هزارتومان و شکر یک کیلوگرمی ۴۲۰۰ تومان و فروش کالا با قیمتی بیش از این تخلف است و با گرانفروشان برخورد می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه توزیع شکر دولتی در بازار ادامه دارد، اضافه کرد: با گران فروشان این کالا برخورد شدید صورت می گیرد و ما از مردم می خواهیم گران فروشان را معرفی کنند.

وی با بیان اینکه فروشندگان باید در چنین شرایطی به مردم رحم کنند، افزود: در مواردی بازرس های تعزیراتی به مغازه هایی برخورد کردند که شکر را به قیمت ۳۶۰۰ تومان خریداری کرده اند اما آن را ۶۰۰۰ تومان به مردم می فروشند که این تخلف است و عده ای دارند در حق مصرف کنندگان اجحاف می کنند. متاسفانه در حال حاضر جو روانی جامعه به نفع گرانفروشان است و مردم این مساله را به راحتی قبول می کنند درحالی که نباید اینگونه باشد. 

به اندازه دو ماه شکر آماده عرضه داریم

سیف ادامه داد: همین الان، ما به اندازه دو ماه شکر سفید، آماده عرضه به بازار داریم.

وی با اشاره به تاخیر در برداشت نیشکر در خوزستان به دلیل بارندگی های اخیر، گفت: ما حدود ۵۵۰ هزارتن شکر در داخل زمین داریم اما به دلیل بارندگی برداشت آن به تاخیر افتاد.

برداشت نیشکر در خوزستان آغاز شده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از هفته گذشته در جنوب خوزستان با کاهش میزان بارندگی ها، برداشت به تدریج آغاز شده است، ادامه داد:سال گذشته همین موقع، شکر روی دست کارخانجات مانده و باعث چالش شده بود. اما امسال به دلیل اینکه برداشت نیشکر در زمان خود انجام نشده، شاهد کمبود عرضه بوده ایم با این حال دولت بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر را به بازار عرضه کرده است تا کمبود جبران شود.

وی درباره اینکه آیا بهتر نبود کمبود عرضه با واردات رفع شود، با اشاره به شرایط سخت تامین ارز و اینکه صلاح نیست این ارز صرف واردات شکر شود، گفت: واردات این کالا به کشور موجب تضعیف تولیدکنندگان و کارخانجات نیشکر خواهد شد ضمن اینکه ما نیازی به واردات نداریم.

 

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات